Hova Riddarvecka tar oss åter tillbaka till medeltiden

Tornerspel, medeltidsmarknad, föreställningar, god mat och aktiviteter för stora och små – Äntligen är Hova Riddarvecka tillbaka och tar för 31:a gången oss tillbaka till medeltiden.

Den 9 juli klockan 12:00 skjuter Hova Stadsvakt salut och inviger den efterlängtade Riddarveckan, därefter följer en spännande medeltidsvecka. Under nio dagar blir det tornerspel, mat, medeltidsmarknad, uppträdanden och aktiviteter i historisk miljö för både stora och små.

- Det känns fantastiskt att vi snart får inviga Riddarveckan igen efter att vi fått ställa in evenemanget de två senaste åren på grund av pandemin. Nu är medeltidsveckan mer efterlängtad än någonsin och man längtar efter att få komma hit och ha kul tillsammans med familj och vänner, säger Elisabeth Ericsson, ordförande i föreningen Hova Riddarvecka.

Årets Riddarvecka blir den 31:a gången evenemanget anordnas. Mycket har förändrats sedan starten på Riddarveckan år 1990 men grundkonceptet är kvar. I riddarbyn återfinns traditionsenligt patrullerande stadsvakt, musik, hantverk, delikatesser, Barnens riddarland och mat vid Ladulås lada. Varje dag avslutas med att riddarkortegen går genom byn för att ta sig ned till tornerspelsplatsen där St Nicolais riddare möts i ett fartfyllt tornerspel.

- I år har vi också en del nya aktiviteter på agendan. Bland annat kommer barnföreställningen Bockarna Bruse att spelas varje dag och vi kommer också att ha medeltida sagor, piratäventyr och trolleri, säger Elisabeth.

Betydelsefullt evenemang för kommunen

Riddarveckan med riddarbyn och tornerspelsplats utspelas i centrum i Hova, Gullspångs kommun, och är ett betydelsefullt evenemang för kommunen.

- Hova Riddarvecka är ett av de största evenemangen som anordnas i vår kommun, och precis som föreningen bakom evenemanget så tycker vi att det är väldigt roligt att Riddarveckan snart är här igen. Medeltidsveckan betyder mycket för kommunen, kommuninvånarna och för handeln i Hova, säger Agatha Lahaise, Turismansvarig Gullspångs kommun.

Sidan senast uppdaterad: