"Våga fråga" och "Livsviktiga snack" - två kostnadsfria digitala utbildningar

I samarbete med Suicide Zero kommer kommunerna i Skaraborg att under perioden november 2022 - januari 2023 anordna utbildningar i ”Våga fråga" och "Livsviktiga snack”. Båda föreläsningarna ges vid flera tillfällen, är kostnadsfria och ingen föranmälan krävs.

Våga fråga

Varje år tar nära 1 500 personer sitt liv. Det är fyra om dagen. Men självmord går att förebygga! I föreläsningen "Våga fråga " får du lära dig hur du kan agera när du misstänker att någon i din närhet har det svårt.

”Våga fråga” går igenom fakta och myter om självmord, hur man identifierar varningstecken på psykisk ohälsa och hur man stöttar någon som mår dåligt. Att prata om hur vi mår är det mest förebyggande vi kan göra - det kan rädda liv.
Materialet har tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, läkare och forskare.

Föreläsningen riktar sig till organisationer, kommuner och företag eller dig som är intresserad. Föreläsningen är 1 timme med efterföljande 30 minuters frågestund. Ingen förkunskap krävs.

Tillfällen för utbildning:

Tisdag 29 november klockan 18.00-19.30
Onsdag 25 januari klockan 10.00-11.30
Onsdag 25 januari klockan 18.00-19.30

Länk till utbildning: Digital utbildning "Våga fråga" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Livsviktiga snack – rusta ditt barn för livet!

Välkommen på föreläsning i samarbete med Suicide Zero! Här får du som förälder eller annan vuxen med en 9–12 åring i din närhet kunskap om hur du kan prata med barn och unga om deras mående. Forskningen visar nämligen att förmågan att uttrycka hur man mår och känner, tillsammans med en god relation till en förälder eller annan närstående vuxen, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna som finns i livet.

Föreläsningen innehåller bland annat information om skyddsfaktorer, psykiska besvär, barns utveckling, verktyg för samtal med barn samt praktiska övningar.
Materialet är helt baserat på boken Livsviktiga snack, som tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, kuratorer, läkare och forskare.

Föreläsningen är ca. 80 minuter lång inklusive efterföljande frågestund.
Ingen förkunskap krävs. Alla som är intresserade är välkomna!

Tillfällen för utbildning:

Måndag 5 december 2022 klockan 19.00-19.30
Torsdag 26 januari 2023 klockan 18.00-19.30

Länk till utbildning: Digital utbildning i "Livsviktiga snack" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.