Anns berättelse om livet i Gullspångs kommun

Anne i trädgården på Amnegården i Gullspång

Ann berättar bland annat om vad hon uppskattar mest med att bo på landet, och avslöjar samtidigt vad som är livskvalité för henne. Läs hela berättelsen nedan.

Kan du berätta lite om dig själv?

Ann Williamsson, 50 plus till 6 barnbarn är väl en bra beskrivning. Jag bor i Otterbäcken sedan många år tillbaka men är ursprungligen från Gullspång. Jag har jobbat som undersköterska i cirka 30 år och fick för något år sedan äntligen min efterlängtade guldklocka (skrattar). Numera jobbar jag som samordnare inom äldreomsorgen och trivs bra med det. Du ser, jag har alltid jobbat i Gullspång och är naturligtvis väldigt stolt över det, och det kan du se på alla enkät- och brukarundersökningar att vi härifrån är väldigt stolta. Jag är inte rädd för att bli gammal i Gullspångs kommun utan tvärtom känner jag mig trygg. Jag känner en trygghet både ute i samhället och att någon kommer att ta hand om mig senare i livet på ett bra sätt.

Varför just Gullspång kommun?

Gullspångs kommun är en väldigt trygg plats att växa upp på, själv kommer jag från en idrottsfamilj. Idrott- och fritidsaktiviteter är något som det både fanns och fortfarande finns gott om i kommunen. Gullspångs kommun har ett sprudlande föreningsliv med mycket föreningsmänniskor runtomkring. Vi har haft många goda exempel ute i idrottsvärlden som växt upp i den här lilla kommunen. Sett till att detta är ett litet samhälle har vi genom åren gjort ett bra arbete med gemenskapen och med att fostra ungdomarna, mycket tack vare ideella ledare. Det här är något vi är bra på.

Jag har själv spelat fotboll men även varit med mycket vid sidan om och jag har varit gymnastikledare på ideell nivå i 25 år. Min man är engagerad i bandyn och på så vis blir jag automatiskt delaktig i den föreningen. Barnen har spelat fotboll och då har man varit där, och min bror körde motocross så i den föreningen var våra föräldrar aktiva. Då ska vi komma ihåg att detta enbart var de aktiviteter som jag själv var delaktig i, därutöver har du även andra föreningar så som orientering, tennis, bordtennis, bandy, ridsport och inte minst skytteföreningen som engagerar väldigt mycket ungdomar just nu. Det jag vill säga är att det finns en delaktighet och ett rikt föreningsliv som genomsyras i hela kommunen. I Gullspångs kommun har jag möjlighet att leva ett aktivt liv men med närhet till det jag älskar mest, nämligen vattnet och lugnet.

Vad värdesätter du mest med Otterbäcken?

Det är underbart att bo i Otterbäcken, ett idylliskt samhälle i vår kommun. Det finns gott om fina badplatser och en helt underbar udde (Badängsparken) som man kan sitta ute vid. Närheten till sjöarna samt att känslan av att bo i skärgården och landsbygden på samma gång är ovärderlig. Sedan tycker jag att skogen och lugnet är avkopplande. Jag kan ta på mig ett par skor och är i skogen på ett par minuter där jag har underbara skogsstigar och vägar att njuta av. Nu bor jag vid vattnet och kan gå ner till min brygga, några meter ner så har vi en egen badplats och det måste jag givetvis värdesätta. Alla som bor här ute behöver inte panikpacka för att åka iväg när det är fint väder. Här kan vi bada, barnen kan springa omkring och det kan spelas boll utan störande trafik.

Vad har du för råd att ge till någon som funderar på att flytta till Gullspångs kommun?

Flyttar du till Gullspångs kommun kan du förutom att jobba inom kommunen eller företag på orten jobba i Örebro, Karlstad eller Skövde inom en timmes radie eller 10 mils omkrets. Eller så kan du driva eget här i kommunen eller i någon av grannkommunerna.

Här kan du läsa fler berättelser om livet i Gullspångs kommun

Awazs berättelse om livet i Gullspångs kommun
Stefans berättelse om livet i Gullspångs kommun
Lisas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Gunillas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Katarinas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Saras berättelse om livet i Gullspångs kommun
Julias berättelse som livet som företagare i Gullspångs kommun

Läs mer om att flytta till Gullspångs kommun

Sidan senast uppdaterad: