Gunillas berättelse om livet i Gullspångs kommun

Gunillas utsikt från trädgården i Gullspångs kommun

Jag heter Gunilla Palmquist är 67 år och bor tillsammans med min man i Otterbäcken, Gullspångs kommun. Det har jag gjort ett tag men inte alltid. Tidigare fanns vårt hem i Vintrosa, Närke. Där bodde vi i många år och våra barn växte upp där.

Hur kom det sig att du flyttade till just Gullspångs kommun?

För drygt åtta år sedan letade vi efter ett nytt fritidshus. Eftersom vi lämnade ett på en ö i Östersjön ville vi gärna hitta ett nytt ställe vid en av de stora sjöarna, Vänern eller Vättern. Så småningom fann vi Otterbäcken i Gullspångs kommun. En fin liten ort precis vid Vänerns strand. Men huset vi fastnade för var minsann inget sommarhus utan en året runt villa. Vi tog chansen! Trivs vi i Otterbäcken så kan vi flytta hit permanent om ett par år resonerade vi.

Vi trivdes och trivs, så efter fyra år flyttade vi in för gott. Läget är fantastiskt och naturen är nära, bilden här ovan är tagen från vår trädgård. Här finns möjlighet till bad, båtliv och fiske, du kan gå ut i skogen och plocka bär och svamp, cykla runt på trevliga småvägar eller utöva idrott av olika slag.
Grannar och övriga kommuninvånare är hjälpsamma och trevliga. Här hälsar alla på varandra och du lär dig snabbt att känna igen människorna. Eftersom jag hela mitt yrkesliv arbetat inom skolan var det inte svårt att få komma in på kommunens två F–6 skolor och arbeta ibland. Även det ett bra sätt att lära känna olika människor.

Med bil/buss från Otterbäcken når du alla de serviceställen du behöver. Till exempel en lättillgänglig vårdcentral, barnomsorg och skola, affärer av olika slag.

I kommunen finns ett rikt föreningsliv och ett stort socialt engagemang så vill man engagera sig på något sätt så finns det säkert något som lockar. Känner man behov av att lämna lugna Otterbäcken ibland finns det ett antal storstäder inom cirka en timmas reslängd.

I Gullspångs kommun har vi även ett rikt kulturliv. Jag försöker alltid utnyttja de kulturaktiviteter som anordnas av vår aktiva teaterförening. I Gullspång finns även en underbar biosalong där alla superaktuella filmer visas.
Just nu pågår ett stort arbete med att anlägga fiber för hela kommunen vilket kommer att underlätta distansarbete och kommunikation.

Vad är det bästa med att bo i Gullspångs kommun, vad värdesätter du mest?

- Närheten till naturen, Vänern och andra sjöar
- Lätt att lära känna och nå kommunens olika funktioner
- Engagemanget och omsorgen för barn och ungdomar i kommunen
- Kommunens två bibliotek och alla olika föreningar
- Det lagom lugna tempot
- Det mesta man behöver finns inom räckhåll

Vad skulle du ge för råd till någon som går i tankar att flytta till Gullspångs kommun?

Ta dig tid att besöka kommunen för att i lugn och ro utforska olika delar. Sök information bland annat genom att besöka kommunens hemsida och andra hemsidor i kommunen. Ta kontakt med olika människor och kommunala tjänstemän för att få information och synpunkter.

Vad är ditt bästa smultronställe i Gullspångs kommun?

Mitt favoritställe är naturligtvis Otterbäcken med dess närhet till Vänern. En tämligen stillsam ort som oavsett årstid är väldigt vacker. På sommaren lever samhället upp med båt och husvagnsliv, bad, och sommarrestaurang. Självklart finns det många andra smultronställen i kommunen så alla hittar säkert, med lätthet sitt eget. 

Vad gillar du att göra på din fritid?

Jag gillar uteliv. Skogen, vattnet och trädgården, inget är svårt att hitta till. En annan sak som jag gillar är att åka till biblioteket i Gullspång för att hitta en bra bok bland det rikliga utbudet. Försöker att ta mig till gymmet i Hova åtminstone en gång/vecka.

Du får gärna höra av dig till mig om du vill veta mer om hur det är att leva och bo i Gullspångs kommun.
Telefon 0705-29 91 55
E-post gunilla.palmquist@hotmail.se

Här kan du läsa fler berättelser om livet i Gullspångs kommun

Awazs berättelse om livet i Gullspångs kommun
Anns berättelse om livet i Gullspångs kommun
Stefans berättelse om livet i Gullspångs kommun
Jonnas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Lisas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Saras berättelse om livet i Gullspångs kommun
Katarinas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Julias berättelse som livet som företagare i Gullspångs kommun

Läs mer om att flytta till Gullspångs kommun

Sidan senast uppdaterad: