Jonnas berättelse om livet i Gullspångs kommun

Jonna och Johan i Gullspångs kommun

Jag heter Jonna och är född och uppvuxen i Gullspång. Efter gymnasiet ville jag flytta till en stad, en stor stad. Jag valde att utforska Oslo, Stockholm och Göteborg. Jag har alltid trivts bland många människor men det var när jag var och hälsade på "hemma" i Gullspång som jag insåg hur enkelt livet var här. Närheten till alla jag känner, till golfbanan, till mitt jobb, badplatserna, och naturen bakom huset jag bor i nu. Jag jobbar som frisör i Gullspång och älskar livet här.

Hur kom det sig att du flyttade till Gullspångs kommun?

Jag skulle bara flytta hem för ett tag, men jag insåg ganska snart att jag saknade lugnet som Gullspång har, så jag flyttade tillbaka hit efter några år i Göteborg/Stockholm/Oslo. Det jag värdesätter mest är tryggheten i det familjära ”alla känner alla”. Det var väldigt bra under min uppväxt. Närheten till vattnet. Vem blir inte harmonisk av att ta en promenad längs vattnet, eller att cykla ner till stranden och ta ett nattdopp?
Närheten till städer, inom en timme har vi flera stora städer som erbjuder allt jag begär. När jag bodde i storstäderna tog det mig mellan 30-60 minuter att ta mig till butiker, stränder, jobbet, eller vänner trots att jag bodde i stan. Jag värdesätter naturen väldigt högt, den finns precis runt min husknut. Här i Gullspång får man mycket hus för pengarna.

Vad skulle du ge för råd till någon som går i tankar att flytta till Gullspångs kommun?

Ett plus är att du har körkort så du kan ta dig till alla fina platser vi har här. Var inte rädd att flytta hit till lugnet, det finns så mycket mer än själva centrumkärnan att se och upptäcka.
Mina bästa smultronställen är att ta en picknick vid Lugnåsberget som ligger ett par kilometer utanför Gullspång där kan man se ända till Kinnekulle, det är den perfekta platsen att komma till för att få optimal tystnad och rofylldhet. Det är också väldigt mysigt att ta en tur på dressinbanan.

Vad gillar du att göra på din fritid?

Jag gillar att spela golf, ta promenader i naturen, åka båt på Skagern och umgås med nära och kära.

Har du mer frågor eller funderingar så tveka inte att ringa eller maila mig. Jag berättar gärna mer.

Jonna Kärrfeldt
Telefon: 0705-86 73 82
E-post: jonna__lo@hotmail.com

Här kan du läsa fler berättelser om livet i Gullspångs kommun

Awazs berättelse om livet i Gullspångs kommun
Anns berättelse om livet i Gullspångs kommun
Stefans berättelse om livet i Gullspångs kommun
Lisas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Gunillas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Katarinas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Saras berättelse om livet i Gullspångs kommun
Julias berättelse som livet som företagare i Gullspångs kommun

Läs mer om att flytta till Gullspångs kommun

Sidan senast uppdaterad: