Saras berättelse om livet i Gullspångs kommun

Solnedgång på Vänern i Gullspångs kommun

Sara Hultman heter jag, är 28år och är bosatt i Otterbäcken sedan 2,5 år tillbaka. Jag bor här tillsammans med min sambo och vår son i ett vitt tegel hus alldeles vid Vänern. Från början kommer jag ifrån grannkommunen Töreboda, men bodde även i Mariestad några år innan flyttlasset gick till Otterbäcken.

Hur kom det sig att du flyttade till just Gullspångs kommun?

Vi hade letat hus ett tag i Mariestad eftersom det var där vi bodde och egentligen inte haft tankarna på Gullspång. Men när vi såg huset i Otterbäcken blev vi så nyfikna och tänkte att vi ville testa att flytta dit. Jag är dessutom anställd i Gullspångs kommun och huspriserna ligger på en helt annan nivå än i närliggande kommuner. 
Det som till slut gjorde att vi bestämde oss var närheten till vattnet, att kunna se ut över sjön varje dag och att inte ha mer än några meter ner till badet. Det känns bra att i framtiden kunna spendera långa sköna dagar med barnen nere vid stranden utan att behöva packa bilen och köra långt innan man är framme. Även om Otterbäcken är ett litet samhälle så ligger det nära större städer, så har man bara tillgång till bil så är “litenheten” inga problem.

Det finns många eldsjälar i kommunen som ställer upp i vått och torrt, och föreningslivet har mycket att erbjuda för den som är intresserad. Sen uppskattar jag att hela Otterbäcken är ett smultronställe under sommarmånaderna.

Mitt tips till dig som funderar att flytta hit

Ge det en chans, våga testa. Först var vi lite oroliga för att vi inte skulle trivas på ett så litet ställe och att man skulle sakna det en större stad har att erbjuda, men det har vi faktiskt inte gjort utan trivs väldigt bra här! Ta en dag och åk runt och kolla in alla fina platser och kontakta kommunens tjänstemän för att få veta mer om vilka möjligheter som finns, eller varför inte någon av oss som bor här i kommunen, de flesta är väldigt hjälpsamma.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Jag är ganska idrottsintresserad så på sommaren spenderas en del tid nere på Gullmovallen då sambon spelar fotboll. Ett och annat träningspass försöker jag också få in emellanåt, ibland en joggingrunda i något av kommunens elljusspår. När man är husägare så finns det alltid något att pyssla med hemma också.

Du får gärna höra av dig till mig om du vill veta mer om hur det är att leva och bo i Gullspångs kommun.
Telefon 0739- 38 43 30
E-post: sarahultman5@hotmail.com

Här kan du läsa fler berättelser om livet i Gullspångs kommun

Awazs berättelse om livet i Gullspångs kommun
Anns berättelse om livet i Gullspångs kommun
Stefans berättelse om livet i Gullspångs kommun
Lisas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Gunillas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Katarinas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Jonnas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Julias berättelse som livet som företagare i Gullspångs kommun

Läs mer om att flytta till Gullspångs kommun

Sidan senast uppdaterad: