Sjögläntan Otterbäcken

Vill du förverkliga ditt drömboende? Vid Sjögläntan i Otterbäcken finns tomter ett stenkast från Vänern och du har både nära till natur och till större städer.

Bo nära sjö och natur

Sjögläntan passar dig som lockas av sjölivet och friluftslivet. Du bor precis vid Vänerns kant och har nära till både större badstränder, camping och småbåtshamnar. Någon mil bort ligger Sjötorp och Göta Kanal med sina slussar och runt om i närområdet finns fina svampskogar och flera naturreservat.

Den lilla kommunen som erbjuder mycket

Gullspångs kommun bildades år 1971 och har idag cirka 5200 invånare. I kommunen finns orterna Gullspång, Hova Otterbäcken, Skagersvik och Gårdsjö. Här finns flera förskolor, skolor, äldreboenden och vårdcentraler. I kommunen finns ett aktivt föreningsliv som erbjuder bland annat fotboll, bandy, padel, skytte och ridning. I kommunen finns också många företag och industrier etablerade.

Pendelavstånd till större städer

Sjögläntan ligger längs med riksväg 26 som tar dig till större städer. För dagspendling når du Karlstad, Kristinehamn, Mariestad och Örebro. Har du tillgång till växelvis distansarbete blir möjligheterna än fler. När du kommer hem väntar badrocken eller skridskorna på dig.

Ta också en titt på filmen över projektet och området Länk till annan webbplats..

Tidsplan

Kommunfullmäktige har Den 14 juni 2021 tog Kommunfullmäktige beslut om att utveckla området i södra Otterbäcken och upprätta nya småhustomter. På uppdrag av Gullspångs kommun planerar och projekterar verksamhet Teknik det nya bostadsområdet inom planen för Gallernäset 1:19 i södra Otterbäcken.

Kommunen har nu upphandlat mäklare, vilka kommer att ta över försäljningen av tomterna. När tomterna är försäljningsklara kommer denna sida uppdateras med mer information.

Illustration över planritningen för Sjögläntan Otterbäcken Södra

Illustration över planritningen för Sjögläntan