Gullspångs kommun Till startsidan Gullspångs kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Energirådgivning för företag

Energi- och klimatrådgivningen vänder sig till allmänheten, små till medelstora företag och organisationer. Syftet är att hjälpa till att minska energianvändningen och om möjlighet finns att använda mer miljövänlig teknik.

Riksdagens energiproposition säger att vi ska sträva efter en effektivare energianvändning och arbeta för ett ekologiskt hållbart samhälle. Den kommunala energi- och klimatrådgivningen är ett led i detta arbete.

Du som företagare kan också få rådgivning angående energi och klimat. Många känner redan till att du som privatperson kan ta kontakt med energi- och klimatrådgivaren i din kommun, för att få hjälp och stöd när du ska till exempel välja värmepump eller vill installera solceller.

Det däremot många företag inte känner till är att de också kan få kostnadsfri rådgivning angående deras energianvändning. Kommunens energi- och klimatrådgivare svarar kostnadsfritt på frågor om uppvärmning, klimatpåverkan, transport, energikostnader, transporter och mycket annat.

Stöd för energikartläggning

Energikartläggningsstödet täcker 50 procent av kostnaden för en energikartläggning med åtgärdsförslag och energiplan. Ett företag kan få maximalt 50 000 kronor i stöd, och stödet ska sökas innan energikartläggningen påbörjas. Stödet vänder sig till små och medelstora företag med en energianvändning över 300 megawattimmar (MWh) per år. Lantbruk med minst 100 djurenheter kan få stöd även om de har lägre energianvändning. Även organisationer exempelvis bostadsrättsföreningar, trossamfund och idrottsföreningar kan söka stödet. Du hittar mer information om energifrågor under under länkar på den här sidan.

Sidan senast uppdaterad: 2020-07-23

Relaterad information

Kontakt

Coach för energi och klimat
Telefon: 0501-75 51 41

Energi- och klimatrådgivare
Peter van der Tol
Telefon: 0501 - 75 51 49
E-post: Energirådgivning MTG

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Dokument

Frågor och svar klimatklivetPDF
Lokala och nationella bidragPDF

Länkar

Energimyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Energikartläggningschecklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Klimatklivetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Solcellsbidraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster