Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Gullspångs kommun omfattar busstrafik samt tågtrafik på Kinnekullebanan

Med Kinnekullebanan som passerar Hova kan du ta dig till Göteborg eller Örebro på ett bekvämt och snabbt sätt. Tidtabeller hittar du på Västtrafiks hemsida se under länkar här på sidan. Från Örebro tar du dig enkelt vidare till Stockholm med SJ. För priser och tider se SJ:s hemsida.

Lokala och regionala bussar körs av Västtrafik. Reseplanerare och tidtabeller hittar du på Västtrafiks hemsida. Du kan också ringa Västtrafik för att få hjälp, se kontaktuppgifter i menyn eller på Västtrafiks hemsida. Även Bergslagståget trafikerar kommunen med buss, se under länkar för tidtabell.

För resor norrut mot Kristinehamn och Karlstad reser du med Värmlandstrafik. Reseplanerare och tidtabell hittar du på Värmlandstrafiks hemsida.

Med Nettbus kan du ta dig hela vägen till Arlanda flygplats från Gullspång via Kristinehamn, Örebro och Västerås.

Flera bra reselänkar när du ska planera din resa hittar du under länkar.

Seniorkort/seniorbiljett

Alla som är 75 år eller äldre och boende i Gullspångs kommun kan ansöka om ett seniorkort som innebär att man får åka gratis i kollektivtrafiken inom hela zon C. Västtrafik skickar hem ett erbjudande till dig som är folkbokförd i kommunen. Brevet kommer några veckor före det att du fyller 75 år. Du beställer ditt personliga seniorkort på Västtrafiks hemsida, se länk under Länkar här intill.

  • Seniorkortet är det fysiska plastkortet.
  • Seniorbiljetten är den produkt som laddas på seniorkortet, dvs. biljetten som senioren reser med. På seniorkortet kan man ha fler biljetter än seniorbiljetten, t.ex. kontoladdning.

Särskild kollektivtrafik

Närtrafik är till för dig om du bor i ett område där det saknas kollektivtrafik.

Resor mellan landsbygd och hållplatser i kommuncentra görs med Närtrafik.

Färdtjänst är till för dig med särskilda behov eller om du på grund av funktionshinder inte kan resa med allmänna kommunikationsmedel.

Den särskilda kollektivtrafiken samordnas genom en beställningscentral.

För vidare information se under fliken Närtrafik och eller länken Färdtjänst och sjukresor här intill.

Sidan senast uppdaterad: