Barn och unga

Biblioteken har böcker för barn i alla åldrar. Det finns pek och bilderböcker för de allra minsta. Vi har också enklare kapitelböcker för de som precis har lärt sig läsa. Därefter finns det en mängd olika spännande och roliga böcker att läsa. Vi har också faktaböcker om bland annat djur, rymden, medeltiden och mycket annat. Det finns också barnböcker på arabiska, persiska och andra språk.

Biblioteken tar även emot förskoleklasserna i kommunen, vilket innebär att barnen kommer till biblioteken med förskolelärarna och lånar böcker till förskolan. Vill du veta mer om detta kan du fråga personalen på biblioteket. Biblioteken erbjuder även bokpåsar på förskolorna som föräldrar kan låna med hem. Det är personalen på förskolan som lånar ut bokpåsarna och ni kan prata med dem om ni vill låna en bok ifrån en bokpåse.

Barnens första böcker

"Barnens första bok" delas ut till alla barn kring ett års ålder i hela Västragötalandsregionen. Den första boken delas ut i samband med ett besök på Barnavårdscentralen (BVC) under ditt barns första år.

Biblioteket delar även ut böcker vid 3, 5 och 6 års ålder. De böckerna ges som ett hemskickat erbjudande med presentkort på en bok som du sedan är välkommen att hämta hos oss på biblioteket.

  • Vid 3 års ålder delas "Barnkammarboken" ut. 
  • Vid 5 års ålder får barnet välja mellan några utvalda bilderböcker.
  • Vid 6 års ålder delas "Barnens andra bok" ut.