Snart invigs Hova Riddarvecka för 32:e gången

Bild på tornerspel. En riddare på häst rider på en bana. Bredvid banan sitter publik på läktare

Tornerspel, medeltidsmarknad, föreställningar, god mat och aktiviteter för stora och små – snart är Hova Riddarvecka tillbaka och tar oss, för 32:a gången, tillbaka till medeltiden.

Den 8 juli klockan 12:00 invigs årets Hova Riddarvecka och därefter följer nio fartfyllda dagar med tornerspel, mat, medeltidsmarknad, gycklare, uppträdanden och aktiviteter i historisk miljö för både stora och små.

Mycket har förändrats sedan starten på Riddarveckan år 1990 men grundkonceptet är kvar. I riddarbyn återfinns traditionsenligt patrullerande stadsvakt, musik, hantverk, delikatesser, Barnens riddarland och mat vid Ladulås lada. Varje dag avslutas med att riddarkortegen går genom byn för att ta sig ned till tornerspelsplatsen där St Nicolais riddare möts i ett fartfyllt tornerspel.

I år kommer det att finnas ett ännu större utbud av aktiviteter för barn och familjer, bland annat föreställningar med Riddaren Gröna Ugglan, gycklargruppen Narrarna, gycklaren LuQas, gycklaren Filip och sagoberättelserna Bockarna Bruse och Jakten på Piratskatten. Nytt för i år är också en scoutby där man får prova på att göra olika hantverk, grilla pinnbröd, ta en ridtur etcetera.

Betydelsefullt evenemang för kommunen

Riddarveckan med riddarbyn och tornerspelsplatsen utspelas i centrum i Hova, Gullspångs kommun, och är ett betydelsefullt evenemang för kommunen.

- Hova Riddarvecka är ett av de största evenemangen som anordnas i vår kommun och betyder såklart mycket för kommunen, kommuninvånarna och för handeln i Hova. Föreningen bakom Hova Riddarvecka och de andra föreningarna som hjälper till under veckan gör ett fantastiskt jobb, säger Agatha Lahaise, Turismansvarig Gullspångs kommun.

Sidan senast uppdaterad: