Familjecentralen och öppen förskola

Välkommen till Familjecentralen i Gullspångs kommun! Här kan du leka med dina barn, möta andra föräldrar, utbyta erfarenheter, delta i utbildningar och föräldrakurser samt få vägledning i din föräldraroll.

Familjecentralen vänder sig till dig med barn mellan 0 till 18 år. Familjecentralen erbjuder öppen förskola för barn mellan 0 och 5 år, babyträff för barn mellan 0 och 18 månader, vägledning i föräldrarollen för föräldrar med barn 0 till 18 år och utbildning och föräldrakurser.

På vår facebooksida uppdaterar vi med aktiviteter vecka för vecka.

Öppen förskola

Här träffas barn 0 till 5 år tillsammans med förälder eller annan vuxen. Det finns möjlighet för barnen att leka, måla, pussla och vara med på sångsamlingar. Som förälder har du möjlighet att ställa dina frågor eller funderingar kring föräldrastöd och du kan utbyta erfarenheter med andra föräldrar.

Verksamheten är kostnadsfri och du kommer och går när det passar dig. Vid varje öppet tillfälle finns möjlighet att köpa smörgåsfika för självkostnadspris och det finns tillgång till micro om du har mat du vill värma.

Öppettider öppen förskola

Måndagar

  • Klockan 09.30–13.00.

Fredagar

  • Klockan 09.30–13.00.

Babyträffar

Träffarna är till dig och ditt barn som är mellan 0-18 månader. På träffarna har du möjlighet att umgås med andra barn och föräldrar, delta i lek, babypyssel och sång med mera. Vid flera tillfällen under terminen, kommer vi erbjuda olika teman som en del i BVC-föräldrautbildning.

Öppettider babyträffar

Onsdagar

  • Klockan 09.30–12.00.

Vägledning i föräldrarollen

Familjecentralen erbjuder föräldrar med barn som är 0 till 18 år stödsamtal i föräldraskapsrollen. Stöd i föräldraskapet kan vara att få råd och vägledning om olika frågor utifrån ditt behov. Som förälder ställs man ofta inför olika situationer och dilemman. Men oavsett om du kämpar med en bebis som vägrar sova, en trotsig treåring eller en strulande tonåring så är du den viktigaste personen i ditt barns liv.

Du kan vända dig till Familjecentralen för samtal och coaching, vilket både är frivilligt och avgiftsfritt. Vi för inte några journalanteckningar och personalen har tystnadsplikt. Tystnadsplikten gäller med undantag för anmälningsskyldighet när barn far illa. Vi ser även till att vid behov hjälpa dig att få kontakt med rätt person gällande dina funderingar och bekymmer i din föräldraroll.

Publicerad: 30 november 2023 Uppdaterad: 13 juni 2024

Besöksadress

Lexells väg 1

548 32 Hova

Kontakt

Socionom/ samordnareAnna Ericksson0551-362 15anna.ericksson@gullspang.se
FamiljepedagogJenny Ros0551-362 16jenny.ros@gullspang.se

Relaterade länkar