Kulturskolan

Kulturskolans logga 2020

Välkommen till Kulturskolan i Gullspångs kommun – en mötesplats för ung kultur där drömmar förverkligas och framtiden skapas!

Kulturskolan i Gullspångs kommun erbjuder undervisning inom bild & form, teater och dans. Alla barn och ungdomar i åldrarna åk 1-18 år är välkomna.

Teater

Onsdagar i Gullstensskolans idrottshall.
Upplev hur det är att vara skådespelare i en riktig teaterföreställning med kostym, ljud och ljus! Fokus ligger på att lära sig hur du kan spela någon annan. Först när alla kan sina repliker börjar vi arbeta med rollerna på riktigt, det vill säga hur de pratar, rör sig och tänker. Terminen innehåller i regel en föreställning.

Bild & form

Tisdagar på Regnbågsskolan i Hova och torsdagar på biblioteket i Gullspång.
Tycker du om att måla och rita? Att skulptera och skapa med händerna? I bild & form får du lära dig grunderna i konstnärligt skapande, som färg- och formlära, serieteckning, komposition och perspektiv. Du får prova olika tekniker och material och vi kommer att jobba med teman och fördjupande uppgifter. Du får utveckla dig utifrån där du själv är, du behöver inte vara bra eller bäst utan helt enkelt tycka det är väldigt roligt att skapa.

Dans

Fredagar i Gullstensskolans idrottshall och fredagar i Regnbågsskolans idrottshall.
Fylls din kropp med glädje när du hör musikens rytmer? Dans är ett uttrycksmedel som återfinns i alla kulturer och under alla tidsepoker. I kulturskolans dans får du möjlighet att dansa och ha roligt samtidigt som du utvecklar din kroppsmedvetenhet och rytmik.

Ansökan

Länken till anmälan hittar du under relaterad information.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Ewa-Lena Johansson
Bibliotekschef med kulturansvar
Telefon: 0506-361 76
E-post: Ewa-Lena Johansson

Ansvarig nämnd

Barn-, utbildning och kulturnämnd

Självservice - länkar till våra e-tjänster och blanketter.

Anmälan Kulturskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyhetsbrev vårterminen 2022 Pdf, 549 kB, öppnas i nytt fönster.