Möt Ehsan, VVS-montör på Hova Rörledningsaffär

Ehsan Amiri arbetar sedan 2021 som VVS-montör på Hova Rörledningsaffär, ett jobb han fick genom sin lärlingsutbildning.

Under Ehsans utbildning, lärlingsutbildning till VVS-montör, praktiserade han på Hova Rörledningsaffär. Praktiken ledde till ett spännande och varierande jobb inom ett växande företag, som ser behov av fler medarbetare inom kommande år.

Du har gått en lärlingsutbildning till VVS-montör, vad tyckte du om utbildningen?

Det var en bra utbildning med mycket praktik, vilket jag uppskattade. Praktiken gjorde det möjligt att utöva det vi lärde oss under teorin. Utbildningen pågick lite mer än ett år, sedan följde en lärlingsperiod på Hova Rörledningsaffär, där jag idag arbetar som VVS-montör.

Idag arbetar du som VVS-montör, vad innebär det?

Det innebär ett varierat arbete med många spännande utmaningar. Det kan till exempel vara att installera värmepumpar, att koppla in rör i till exempel badrum och vid nybyggnationer av bland annat industrier.

Vad är det bästa med yrket?

Det bästa är att det är en stor variation på arbeten och att man fortsätter att utvecklas. Det är också socialt och man träffar mycket människor.

Vad skulle du säga till dem som funderar på att utbilda sig till VVS-montör?

Att det är en bra utbildning och ett väldigt roligt jobb! Om du är noggrann och ansvarsfull och tycker om att ha ett varierat yrke så kommer det att passa bra.

Publicerad: 03 april 2024 Uppdaterad: 08 april 2024

Ansök