Här kan du läsa mer om hur du tar hand om ditt avfall, sophämtning, återvinning och kommunens arbete med nedskräpning.
Här hittar du information om bland annat boendemiljö, lediga tomter, använding av kommunal mark och information om att flytta till Gullspångs kommun.
Ska du bygga nytt, ändra eller riva så kräver det ofta ett bygglov eller en anmälan till din kommun så att du kan få ett startbesked för att sätta...
Att leva mer miljövänligt är något vi alla kan göra. Här hittar du information om kommunens klimatmål, om avfall och utsläpp, energirådgivning...
Lantmäteriet är den statliga myndigheten som ansvarar för fastighetsbildning samt förvaltar fastighetsregistret och lägenhetsregistret i kommunen.
Information om hur kommunen arbetar med naturvård, arbetet med Gullspångslaxen och invasiva arter.
Här hittar du information om detaljplaner, detaljplansprocessen, pågående detaljplaner och översiktsplan.
I jaktlagstiftningen ges möjlighet till så kallad skyddsjakt som kan tillgripas om vilda djur är skadade, om de riskerar att ge upphov till skador på...
Strandskydd finns för att alla ska kunna komma ner till stranden, inte bara de som äger mark där. Det skyddar också växter och djur. Strandskydd...
Här kan du läsa mer om Mariestads kommuns arbete med kommunalt vatten och avlopp, avloppsarbeten och vanliga frågor om vatten och avlopp.
Funderar du på hur det skulle vara att bo i Gullspångs kommun? Se berättelser från våra invånare, ta del av förening- och näringslivet på vår inflyttarwebb.
I vår självserviceportal kan du hantera många ärenden digitalt. Du kan till exempel ansöka om plats i förskola och fritidshem, göra bygglovsansökan och ansöka om ekonomiskt bistånd.
Oavsett om du behöver lov eller bara behöver göra en anmälan måste du få ett startbesked innan du kan påbörja byggnationen, ändringen eller rivningen.
Länk till tjänstenHär kan du ansöka om och ändra din sophämtning med mera.
Länk till tjänstenNär en fastighet med kommunalt vatten och avlopp säljs ska anmälan om ägarbyte och avläsning av vattenmätare ske, vilket du gör i denna e-tjänst.
Länk till tjänstenVästtrafiks förändringar som träder i kraft måndag den 16 juni berör många busslinjer och hållplatser. Lokalt kan det vara stora förändringar, exempelvis nya tidtabeller, indragna busslinjer och utökade turer.
Under påsken kan sophämtningen ske på andra dagar än vanligt. För att du inte ska missa din tömning är det viktigt att du ställer ut kärlen i god tid.
Under natten mellan den 24 och 25 mars kommer VA-avdelningen att genomföra läcksökning i Gårdsjö. Arbetet utförs nattetid när vattenförbrukningen är som lägst, och metoden som används innebär att samhället delas in i olika sektioner.