Ny som förtroendevald

Välkommen som förtroendevald i Gullspångs kommun. Här är några saker du behöver göra och tänka på för att komma i gång.

Anmäl dina personuppgifter

Du behöver anmäla dina personuppgifter till kommunen via e-tjänsten Förtroendevald i Gullspångs kommun så snart som möjligt efter att du har blivit vald.

Dina personuppgifter används för att skapa ett användarkonto, en e-postadress, betala ut arvoden och beställa läsplatta. För att använda e-tjänsten behöver du ett Bank-ID.

E-post och kommunikation

Som förtroendevald får du en e-postadress enligt standarden: fornamn.efternamn@gullspang.se
All kommunikation till dig som förtroendevald sker enbart till den e-postadressen. Det är också en väg in för medborgaren till dig som förtroendevald. Som förtroendevald ska du läsa av och besvara din e-post regelbundet enligt kommunens servicegaranti.

I din läsplatta som du som förtroendevald får låna finns en app till din e-post. Du kan även logga in via via webmail, Ange din e-postadress och ditt lösenord.

Läsplatta

Gullspångs kommun har en digital ärende- och mötesprocess. Därför får du låna en läsplatta under uppdraget som förtroendevald så du kan läsa sammanträdeshandlingar och svara på e-post.

Läsplattan hämtas ut på kommunkansliet. Medtag legitimation. Vid avhämtning får du skriva på ett avtal för lån av läsplatta som innebär att du har en vårdplikt för läsplattan med tillbehör. På läsplattan finns en app för Ciceron Assistent installerad. Det är här du kommer åt sammanträdeshandlingarna.

Support av e-post och läsplatta ges av kommunens IT-support som är gemensam med Töreboda. Är du i behov av hjälp med din tekniska utrustning kontakta IT-support.

Digitala handlingar

Gullspångs kommun har en digital ärende- och mötesprocess. Det innebär att det inte skickas ut några pappershandlingar inför politiska sammanträden. För att ta del av kallelser med dagordning och underlag samt protokoll loggar du in i systemet Ciceron Assistent. Du kan läsa mer på en annan flik hur du hittar assistenten och använder den.

Passertagg

Vissa förtroendevalda så som ordförande kan behöva en passertagg för att komma in och ut ur kommunens lokaler. Kontakta kommunkansliet.

Anmäl ditt bankkonto

Du anmäler ditt konto för utbetalning av arvode direkt till Nordea. Uppge Gullspångs kommuns arbetsgivarnummer som är 636021. Om du inte hunnit anmäla ditt lönekonto innan första utbetalning får du en utbetalningsavi hemskickad.

Publicerad: 07 december 2023 Uppdaterad: 17 maj 2024

Kontakt

KommunsekreterareFanny Persson0551-362 77fanny.persson@gullspang.se
NämndsekreterareViktoria Tropp0551-362 82viktoria.tropp@gullspang.se