För handläggning av registrering tar vi ut en avgift.
Till grund för den årliga kontrollavgiften ligger en riskklassning. Riskklassningen ger ett antal kontrolltimmar per år som är den tid vi lägger på din verksamhet.
Den grundar sig på följande:
Utifrån detta görs en uträkning på antal kontrolltimmar vi behöver lägga på din verksamhet. Därefter sätts avgiften utifrån den timavgift som räknats fram för att täcka våra kostnader för kontrollen.
Noggrannare hur uträkningen går till kan du läsa om i dokumentet Riskklassning för livsmedelsanläggningar. På Livsmedelsverkets webbplats kan du läsa mer om vägledningar om riskklassning.
Om det visar sig att din verksamhet har sådana brister att vi behöver göra en uppföljande kontroll så tar vi ut extra avgift för kontrollen. Den baseras på en annan uträkning där timtaxan blir lägre. Tiden kan variera och omfattar den tid det tar för själva kontrollen samt att skriva kontrollrapport. Aktuell taxa hittar du på sidan Styrande dokument, taxor och avgifter.
Samtliga avgifter tas ut med stöd av taxa fastställd av Kommunfullmäktige.