Utbilda dig till VVS-montör i Gullspångs kommun!

Företagen ser behov av fler medarbetare med kunskaper inom VVS och du som bor i Gullspångs kommun har nu en unik möjlighet att studera till VVS-montör, till största delen på plats i kommunen.

Företagen i Gullspångs kommun ser behov av fler medarbetare med kunskaper inom VVS. Därför samverkar nu VVS-företagen Hova Rörledningsaffär i Hova och Bröderna Persson i Gullspång, Vuxenutbildningen i Gullspångs kommun, Vuxenutbildningen i Skövde samt utbildningsleverantören Movant, för att erbjuda en lärlingsutbildning till VVS-montör.

"Vi ser ett kompetensbehov framåt och då vi är flera stora arbetsgivare i kommunen inom området så ser vi behov av att utbilda lokalt. Vi tycker att det är viktigt att man ska kunna bo, utbilda sig och jobba vidare inom kommunen", säger Anna Danielsson, VD Hova Rörledningsaffär.

Den största delen av utbildningstiden genomförs på lärlingsföretag i Hova eller Gullspång och via kommunens Lärcentrum i Otterbäcken.

"Utbildningens upplägg är helt nytt och det finns ingen liknande utbildning inom VVS i Sverige. Detta blir en pilot som vi hoppas få många sökande till", Hanna Bäcklund, rektor Vuxenutbildningen Gullspångs kommun.

Om utbildningen

Genom denna lärlingsutbildning får de studerande en utbildning som följer branschens krav. En VVS-montör arbetar bland annat med att installera, reparera och utföra service på rör och annan utrustning för värme, vatten och sanitet i bostadshus och andra lokaler.

Utbildningen innebär att de studerande under största delen, cirka 70 procent av utbildningstiden, är på ett lärlingsföretag och genomför praktik. Utbildningen kan omfatta från 400 till 1600 gymnasiepoäng och en individuell studieplan upprättas utifrån tidigare erfarenheter och lärlingsföretagets behov.

De första 2 veckorna av utbildningen är förlagd till skolan i Skövde, där studenterna får grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö samt verktygskännedom och materialhantering. Därefter är man på sitt lärlingsföretag 4 dagar i veckan och 1 dag i veckan på Lärcentrum i Otterbäcken för teoretiska studier.

  • Utbildningstiden är 60 veckor och startar 19 augusti.
  • Utbildningen är CSN berättigad.
Publicerad: 09 april 2024 Uppdaterad: 09 april 2024

Kontakt


Rektor VuxenutbildningenHanna Bäcklund0551-360 45hanna.backlund@gullspang.se