Välkommen till nya gullspang.se!

Idag lanserar vi vår nya externa webbplats, gullspang.se. Vår nya webblösning är en modern servicewebb med en tydlig serviceinriktning och invånarens behov i fokus.

Den nya webbplatsen ska underlätta för våra invånare och besökare att ta del av kommunal information, att hantera ärenden men också förenkla kontakten med kommunen. Målet med den nya webbplatsen är att den ska vara enkel att använda och att informationen ska vara mer tillgänglig.

”Den nya webblösningen är framförallt optimerad för mobilt användande, då vi ser att en klar majoritet av besöken på gullspang.se sker via mobilen”, säger Ebba Persson, kommunikatör Gullspångs kommun och fortsätter:

”Den gamla webblösningen var från 2009 och gick inte att utveckla. När Mariestads kommun beslutade om att de skulle påbörja sitt arbete med ny webbplats, fick Gullspångs och Töreboda kommuner chansen att hänga på. Det innebär att de tre kommunernas webbplatser är uppbyggda på ungefär samma sätt, men är tre fristående webbplatser framtagna hos respektive kommun.”

Tillgänglig webbplats

Fokus har varit på att skapa en tillgänglig webbplats och följa de tillgänglighetsdirektiv som sedan några år tillbaka krävs av offentliga aktörer. Med tillgänglig menas att alla besökare på lika villkor ska kunna ta del av informationen. Det innebär bland annat hur webbstrukturen är uppbyggd, hur länkarna är byggda, vilka färgkontraster webbplatsen har och hur informationen är skriven.

Det innebär också att vi har kopplat relaterade länkar, e-tjänster och kontakter direkt till olika textstycken och att vi lyft upp förslag som vi tror är aktuella för besökaren.

Fortsatt utveckling

En webbplats är levande och blir aldrig riktigt klar. Vi kommer fortlöpande att arbeta med att förbättra och utveckla innehåll och funktioner på den nya webbplatsen. Allt för att besökarnas upplevelser ska bli så bra som möjligt.

Att ta fram en ny webbplats är ett omfattande arbete och vi hoppas att alla har överseende med att mindre fel har smugit sig in och att enstaka tekniska fel kan inträffa.

Du är välkommen att höra av dig med dina frågor och synpunkter till oss, kontakta kommunikation.

Vi hoppas att du tycker om vår nya webbplats!

Publicerad: 10 april 2024 Uppdaterad: 09 april 2024

Kontakt

Kommunikationsenhetenkommunikation@gullspang.se